вівторок, 22 липня 2008 09:18

Ющенко повторно зупинив продаж енергокомпаній

Ющенко повторно зупинив продаж енергокомпаній
Президент України Віктор Ющенко, своїм Указом N 637/2008 від 21 липня, повторно призупинив дію постанови Кабінету Міністрів України, стосовно продажу державних пакетів акцій "Дніпроенерго", "Донбасенерго", "Західенерго" та "Центренерго". Текст Указу розміщено на офіційному сайті Президента.

Згідно з Указом, Президент призупинив дію розпорядження Кабміну від 19 березня 2008 року N196, а також розпорядження Уряду від 22 лютого 2008 року N367-р та від 19 березня 2008 року N478-р.

"Відповідно до пункту "г" частини другої статті 5 Закону України "Про приватизацію державного майна" та Закону України "Про електроенергетику", названі акціонерні товариства належать до об`єктів, які забезпечують життєдіяльність держави в цілому і постановою Кабінету Міністрів України від 23 грудня 2004 року N1734 "Про затвердження переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави" (з наступними змінами) визначені як такі, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави", - зазначає глава держави.

За таких обставин, йдеться в Указі, виключення зі статутного фонду Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України" (метою діяльності якої є створення умов для надійного та ефективного функціонування і розвитку електроенергетичного комплексу, забезпечення економічної та енергетичної безпеки держави) зазначених активів є загрозою економічній безпеці держави, оскільки призводить до недоотримання цією компанією економічних вигод, погіршує її платоспроможність та унеможливлює виконання взятих нею зобов`язань, зокрема, перед своїми кредиторами, що може мати наслідком порушення справи про її банкрутство".

Президент також звернувся до Конституційного Суду України з проханням розглянути питання щодо відповідності Конституції України (конституційності) постанови Кабміну від 19 березня 2008 року N196, а також розпоряджень Уряду від 22 лютого 2008 року N367-р та від 19 березня 2008 року N478-р. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко повторно зупинив продаж енергокомпаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі