пʼятниця, 18 січня 2008 16:15

Ющенко попросив Литвина про допомогу

Президент Віктор Ющенко запропонував фракції Блоку Володимира Литвина активно включитися в розробку та прийняття законів, від яких залежить запровадження цивілізованого ринку землі та початок повномасштабної аграрної реформи.

Про це йшлося під час зустрічі президента та Володимира Литвина, повідомляє прес-служба глави держави.

На початку зустрічі Ющенко висловив сподівання, що у принципово важливих питаннях фракція Блоку Литвина й надалі демонструватиме державницький підхід до вирішення складних суспільно-політичних і соціально-економічних проблем.

Президент зазначив, що поділяє стурбованість Блоку Литвина долею українського селянства, зокрема, щодо недопущення скупівлі земель вітчизняними та іноземними магнатами.

Водночас Ющенко відзначив, що подальша консервація існуючої ситуації на ринку землі призводить лише до її загострення.

"Законодавча неунормованість цієї сфери активно використовується тіньовими ділками для обезземелення селян, які в результаті залишаються без своїх законних земельних паїв", – наголосив президент.

Тому він звернувся до фракції Блоку Литвина з пропозицією активно включитися законотворчу діяльність із земельного питання.

"Внесок у розв"язання цієї проблеми фракції може бути особливо вагомим з огляду на наявність у її складі авторитетних фахівців у питаннях земельних відносин та аграрної політики", – зауважив Ющенко.

Президент також висловив сподівання на конструктивний підхід фракції Блоку Литвина в питанні прийняття законів про Кабінет міністрів і про внесення змін до закону "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо взаємовідносин між місцевими держадміністраціями та районними і обласними радами.

Також Ющенко сподівається на конструктивний підхід щодо внесення змін до закону "Про місцеві державні адміністрації" щодо питань організації, повноважень та порядку діяльності держадміністрацій.

"Прийняття цих законів украй необхідне для збалансування відносин у трикутнику президент-парламент-уряд", – наголосив глава держави.


За матеріалами: Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко попросив Литвина про допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі