вівторок, 23 вересня 2008 10:36

Ющенко попросив Яценюка нагадати Тимошенко про непогашені борги

З урахуванням необхідності закачування у підземні сховища природного газу для осінньо-зимового опалювального сезону 2008 р. такий дефіцит за ціни імпортованого газу у 179,5 дол. вже склав більше 8 млрд грн.

На цьому глава держави наголосив у листі голові Верховної Ради України Арсенію Яценюку щодо своїх зауважень до державного бюджет на 2009 р., повідомляє прес-служба Президента.

"Натомість за невідомої ціни імпортованого газу на наступний рік для НАК "Нафтогаз України" передбачено коштів з державного бюджету в 1,6 рази менше", - підкреслює Ющенко.

Крім того, окремо він зауважує, що незважаючи на необхідність приділити особливу увагу таким інвестиційним проектам, як добудова Дністровської гідроакумулюючої електричної станції, а також прискорення реалізації проектів із транспортування електроенергії, коштів на зазначені цілі у проекті державного кошторису на наступний рік фактично немає.

Проігноровано в бюджеті-2009 і його вимоги щодо здійснення погашення у 2009 році державного боргу України перед РФ.

"Наявність цього боргу веде до збереження нерівних умов у взаєминах між нашими державами, внаслідок чого Україна щороку втрачає не менше 7,5 млрд грн", - зазначає глава держави.

Ющенко також вважає, що під загрозою перебуває і здійснення всіх необхідних протипаводкових заходів.

Зокрема, передбачений проектом рівень видатків на ці цілі дасть змогу профінансувати заходи Комплексної програми захисту сільських населених пунктів і сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод лише на 52% від потреби.

"Складається враження, що стихійне лихо, що сталося наприкінці липня цього року, так нічого нас і не навчило", - підкреслює Президент.

Він просить Верховну Раду України врахувати вирішення цих питань під час прийняття Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік".

РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко попросив Яценюка нагадати Тимошенко про непогашені борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі