четвер, 26 квітня 2007 13:24

Ющенко поновив Піскуна на посаді Генпрокурора

Ющенко поновив Піскуна на посаді Генпрокурора
Президент Віктор Ющенко подав на посаду генерального прокурора України Святослава Піскуна, який поновився через рішення суду.

"Щойно президент представив Святослава Піскуна на посаду генпрокурора", - сказала у четвер депутат від Партії регіонів Ганна Герман.

"Ми вважаємо це перемогою демократії і нашої коаліції, тому що ми довго домагалися того, щоб відносно Піскуна восторжествувала справедливість" – додала Герман.

Ющенко звільнив Піскуна з посади генпрокурора восени 2005 року. Водночас Піскун тривалий час звертався до різних судів з метою визнання цього указу незаконним.

Як повідомив депутат Сергій Ківалов, Піскун поновився рішенням Шевченківського райсуду.

"Йому відмовив Верховний суд України, відмовив Вищий адміністративний суд, але він подав по-новій до Шевченківського райсуду. Я теж здивований цим рішенням", - сказав Ківалов.

За його словами, рішення про поновлення Піскуна ухавлено одним суддею, хоча в таких випадках необхідне рішення колегії суддів у кількості трьох осіб, пише Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Ющенко поновив Піскуна на посаді Генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі