пʼятниця, 28 березня 2008 13:05

Ющенко політав на винищувачі Су-27 УБ

Ющенко політав на винищувачі Су-27 УБ
Президент України Віктор Ющенко здійснив політ на винищувачі Су-27 УБ.

Тривалість польоту становила близько 35 хвилин.

Перед польотом Ющенко пройшов коротке тренування та інструктаж. Він перевдягнувся у військову форму льотчиків.

Літаком керував заступник командувача Повітряних сил Збройних Сил України з авіації, начальник авіації генерал-майор Василь Некіфором.

Як повідомив журналістам командувач Повітряних сил Іван Руснак, літак Су-27 є одним з найнадійніших. За його словами, літакам такого типу немає рівних, і російські підприємства здійснюють на його базі глибоку модернізацію.

Руснак додав, що літаки такого класу можуть використовуватись протягом 30-35 років, а літаку, на якому здійснював політ Ющенко, 15 років. "Це хороший літак, який буде літати, і в нього велике майбутнє", - запевнив Руснак.

Він відзначив, що політ здійснювався на висоті 1000-1600 м і на швидкості до 600 км/год. За його словами, польотним завданням було передбачено зліт, політ над аеродромом Василькова та обліт території за межами Київської області.

Руснак також повідомив, що Ющенко займав місце інструктора. При цьому він додав, що у військових навчальних закладах курсанти навчаються протягом чотирьох років експлуатувати цей літак, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко політав на винищувачі Су-27 УБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі