понеділок, 14 квітня 2008 08:37

Ющенко покаже Качинському трипільську жінку з колекції Тарути (ФОТО)
8

Згідно з коментарями польських медіа, Віктор Ющенко і Лех Качинський обговорять підсумки саміту НАТО в Бухаресті, де Україні відмовили у приєднанні до ПДЧ, не дивлячись на зусилля польської делегації.

Український Президент і його польський колега відкриють у Варшавському національному музеї виставку "Україна - світу" з приватної колекції "Платар" (назва розшифровується як Платонов - Тарута).

Колекція "Платар" раніше належала бізнесменові Сергію Платонову, який помер у 2005 році у віці 58 років. Нині колекцію з тисяч предметів старовини (частина її, 1315 експонатів із золота, срібла і бронзи у 2001 році Платонов віддав державі), вартість якої - десятки мільйонів доларів зберігає український підприємець Сергій Тарута голова ради директорів металургійної компанії ІСД, якого журнал Forbes вважає мільярдером.

Як повідомляє сайт варшавського музею, колекція виїхала за кордон вперше. Всього у Варшаві виставлять 1000 експонатів, деякі з яких, зокрема, трипільська фігурка жінки, датовані 4 - м тисячоліттям до нашої ери. Крім того, в експозиції є скіфські золоті сережки у вигляді пантер, грецька золота брошка у вигляді бджоли - обидва предмети створено задовго до різдва Христова.

Фахівці звинувачували творців колекції, що при зборі раритетів вони користувалися послугами чорних археологів, проте хранителі старовини стверджують, що все збирали по-чесному.

За матеріалом: Сегодня.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко покаже Качинському трипільську жінку з колекції Тарути (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі