понеділок, 27 жовтня 2008 11:05

Ющенко подякував Європарламенту за реакцію на Голодомор

Президент України Віктор Ющенко висловив подяку Європейському парламенту за ухвалення 23 жовтня 2008 року резолюції щодо Голодомору 1932-1933 роках в Україні.

"Від імені українського народу хочу висловити депутатам Європарламенту слова найщирішої подяки за вшанування пам"яті мільйонів наших співвітчизників, які стали жертвами нелюдського сталінського режиму і за розділений біль, який до цих пір ятрить душу", - говориться у листі до голови Європарламенту Ханса-Герта Поттерінга.

Ющенко підкреслив, що визнання Європарламентом Голодомору 1932-1933 злочином проти українського народу і проти людяності давно чекали в Україні.

Президент підкреслив, що розглядає цю неординарну подію як ще один прояв солідарності і підтримки України в її спробах донести до світової громадськості всю правду про одну з найстрашніших трагедій 20 сторіччя.

"Засуджуючи злочини минулого, ми тим самим створюємо моральний прецедент, який унеможливить їх повторення сьогодні і в майбутньому", - підкреслюється в листі.

23 жовтня 2008 року Європейський парламент підтримав резолюцію, в якій визнав Голодомор 1932-33 років в Україні жахливим злочином проти українського народу і людства, і закликав пострадянські країни відкрити архіви для об"ємного вивчення цього злочину, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко подякував Європарламенту за реакцію на Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі