четвер, 28 лютого 2008 11:03

Ющенко подарував Януковичу дачу, а той погодився на дострокові вибори

Ющенко подарував Януковичу дачу, а той погодився на дострокові вибори
Президент Віктор Ющенко секретним розпорядженням виділив лідерові Партії регіонів Віктору Януковичу урядову дачу Межигір"ї в селі Нові Петрівці, пише посилаючись на інформацію Державного управління справами газета "Дело".

Як повідомляє газета, 9 липня 2007 року Ющенко по телефону привітав тодішнього прем"єра з днем народження, а за кілька годин підписав секретне розпорядження N148.

"Урядова дача на території комплексу відпочинку Пуща-Водиця надається в користування главі Кабміну Віктору Януковичу", говориться в документі. Згодом цей документ не з"явився ані на сайті Президента, ані в інших відкритих джерелах. Єдине офіційне підтвердження того, що розпорядження існує, газеті надало Державне управління справами.

Розпорядження надало в користування колишньому прем"єр-міністрові "дачний будинок на території комплексу відпочинку Пуща-Водиця, який потребує ремонту". У Державному управлінні справами пояснили, що комплекс відпочинку Пуща-Водиця включає базу відпочинку Пуща-Водиця і резиденцію Межигір"я. Саме в Межигір"ї (село Нові Петрівці, Вишгородського району) Янукович мешкає останні кілька років.

Натомість, відзначає газета, цього самого дня, 9 липня, на сайті Президента з"явився інший документ – указ, яким він зобов"язав прем"єра виконати рішення РНБО і забезпечити фінансування дострокових виборів. Не виключено, що саме таку ціну – згода на дострокові вибори і, як наслідок, втрата влади – заплатив прем"єр за дачу в Пущі-Водиці.

Минулого тижня Янукович підтвердив, що він дійсно має дачу в резиденції Межигір"я, виділену указом Президента. За даними Державного управління справами, територія цієї резиденції займає 136,8 гектара. Вона обнесена п"ятиметровою залізною огорожею по периметру, і всередині її охороняють бійці Титану.

Він стверджує, що використовує лише один із будинків на території. Його площа становить 250 квадратних метрів, і за ним закріплено півтора гектари землі. За словами лідера Партії регіонів, зусиллями держуправління справами і його самого на урядовій дачі був проведений ремонт. Янукович не приховує, що в 2007 році Межигір"я було приватизоване приватною структурою, після чого він змушений щомісячно платити 11 тисяч гривень за оренду будинку.

12 лютого Президент України підписав указ, згідно якому управління державної охорони України більше не охоронятиме держдачу Межигір"я.

21 лютого в інтерв"ю Української служби Бі-Бі-Сі, Янукович заявив, що намагається викупити дачу у структури, назву якої не може пригадати, і зараз домовляється про ціну.

22 лютого Кабінет міністрів скасував 10 актів уряду Януковича. Серед них – передача невідомій структурі об"єктів на території Межигір"я, де нині мешкає екс-прем"єр-міністр на правах оренди.

Наприкінці грудня минулого року Янукович заявляв, що він володіє в Києві тільки квартирою на вулиці Січневого повстання і не має іншої нерухомості. За словами Януковича, він ніяк не може закінчити ремонт у цій квартирі, тому змушений тимчасово жити на дачі в Межигір"ї.

За матеріалами Дело, Корреспондент.net Украина.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко подарував Януковичу дачу, а той погодився на дострокові вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі