пʼятниця, 09 листопада 2007 08:08

Ющенко підтримує ідею Тимошенко щодо імперативного мандату

Президент Віктор Ющенко є прихильником запровадження імперативного мандата для депутатів Верховної Ради.

Про це він сказав у четвер, відповідаючи на питання журналістів на прес-конференції в Полтаві, повідомляє прес-служба президента.

"Для тих, хто добре знає українську ситуацію, хто знає, наскільки корупція і криміналітет зайшли в український парламент, сьогодні тільки говорити демократичними фразами і нічого не робити для захисту демократії – є вже нечесно", - сказав він.

"Тому коли ми говоримо про імперативний мандат – це є одна з обставин, яка стимулюватиме формування в парламенті більш-менш консолідованої позиції", – наголосив він.

Ющенко також повідомив, що має намір з"ясувати готовність до розгляду цього питання у Конституційному Суді, куди свого часу було спрямовано відповідне подання.

Президент зазначив, що питання імперативного мандата є так само важливе, як і питання виборчої системи.

Він також висловився за необхідність змінити систему виборів, особливо до місцевих рад, для того, щоб відповідальність депутатів стала персональною перед тією громадою, яка їх обрала.

Глава держави вважає, що загалом 2008 рік має стати роком конституційних змін, рішення щодо яких має приймати виборець.

Раніше Ющенко сумнівався в демократичності закону про імперативний мандат для місцевих рад. Однак все ж таки підписав цей закон.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко підтримує ідею Тимошенко щодо імперативного мандату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі