четвер, 07 серпня 2008 08:45

Ющенко підписав закон про збільшення акцизу на тютюнові вироби

Президент України Віктор Ющенко підписав закон, який допускає підвищення ставок акцизного збору на тютюнові вироби.

Про це повідомляє прес-служба президента в середу.

У Могильов-Подільському Вінницької області в середу президент відзначив: "такого порядку фінансові інструменти впроваджувати в середині фінансового року - це не краща відповідь для формування джерел з подолання наслідків стихійного лиха".

При цьому Ющенко підкреслив, що така його оцінка пов"язана не з тим, що цей закон не принесе доходів. За його словами, перед ухваленням такого закону необхідно було провести "хорошу підготовку ринку, щоб ці зміни зустрічалися з розумінням, щоб вони не тінізували ситуацію".

Верховна Рада на позачерговому засіданні 31 липня ухвалила закон "Про внесення змін до статті 1 закону "Про ставки акцизного збору на тютюнові вироби".

У Міністерстві фінансів відзначили, що цей закон дозволить збільшити надходження до державного бюджету майже на 750 млн грн, вважають в Міністерстві фінансів.

Нагадаємо, що уряд України пропонував збільшити ставку акцизу на сигарети без фільтру з одиниці реалізованої продукції до 12,5 грн/тис. шт. замість тих, що діють 5 грн/тис. шт., у відсотках до обороту з реалізації товару - 16% замість 12,5%; на сигарети з фільтром - до 30 грн/тис. шт. і 16% від обороту з реалізації продукції, з 14 грн/тис. шт. і 12,5% відповідно.

Ухвалений парламентом відповідний закон поки не оприлюднений, але уряд України вже заявляє про намір восени знову наполягати на черговому підвищенні акцизу на тютюнові вироби, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко підписав закон про збільшення акцизу на тютюнові вироби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі