середа, 30 січня 2008 17:48

Ющенко підписав ратифікацію візової угоди з ЄС

Президент України Віктор Ющенко підписав Закон "Про ратифікацію Угоди між Україною і Європейським Союзом про спрощення оформлення віз".

Як повідомляє прес-служба голови держави, дана Угода визначає категорію осіб, що мають право на отримання багаторазової візи (батьки, діти громадян України, у яких є дозвіл на перебування в країнах-членах ЄС, бізнесмени, журналісти, офіційні особи центральних і місцевих органів влади, постійні члени офіційних делегацій). Крім того, документом визначаються категорії осіб, яким оформляють багаторазові візи строком на один рік (діячі науки і культури, спортсмени, професійні перевізники, члени екіпажів поїздів, учасники програм обміну між містами-побратимами).

Угода також визначає встановлення безкоштовного порядку оформлення віз ряду категорій громадян (чоловік, дружина, батьки і діти громадян України, у яких є дозвіл на перебування у всіх країнах-членах ЄС, що вчаться, студенти, громадяни, мандрівні з гуманітарною метою, інваліди і супроводжуючі особи, спортсмени і супроводжуючі особи, журналісти, професійні перевізники, члени екіпажів поїздів, пенсіонери, діти до 18 років, членів офіційних делегацій, представників центральних і місцевих органів влади, учасників обміну між порідненими містами).

Документом також встановлюються терміни розгляду клопотань громадян України про оформлення візи, а також перелік документів, необхідних для розгляду таких клопотань, встановлюється і єдина фіксована ставка у розмірі 35 євро за обробку візових анкет.

15 січня український парламент ратифікував Угоду між Україною і Європейським Союзом про спрощення оформлення віз. За відповідний законопроект проголосували 413 народних депутатів, повідомляє Ліга онлайн.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко підписав ратифікацію візової угоди з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі