Ексклюзиви
середа, 06 лютого 2008 15:13

Ющенко перевірить діяльність Гриценка

Ющенко перевірить діяльність Гриценка
Президент Віктор Ющенко доручив провести до 20 березня 2008 року інспекційну перевірку бойової і мобілізаційної готовності та боєздатності Збройних Сил України.

Про це йдеться в указі про комплексну перевірку діяльності Міноборони та стану бойової і мобілізаційної готовності ЗСУ від 6 лютого, оприлюдненому на сайті глави держави.

Цим же указом доручається утворити Інспекційну комісію з перевірки бойової і мобілізаційної готовності та боєздатності ЗСУ.

Персональний склад цієї комісії глава секретаріату президента Віктор Балога має затвердити у дводенний строк, залучивши до нього працівників апарату Ради національної безпеки і оборони.

На керівника комісії, згідно з указом, покладається визначення структурних підрозділів генерального штабу ЗСУ, об"єднань, з"єднань, військових частин, установ і організацій, які перевірятимуться.

За результатами інспекційної перевірки керівник комісії має до 30 березня цього року подати президентові висновки та пропозиції.

Кабінету міністрів доручається до 20 березня поточного року забезпечити проведення за участю Генеральної прокуратури, Фонду держмайна, Служби безпеки перевірки використання бюджетних коштів і переданих до сфери управління Міноборони військового майна і земель.

До 30 березня 2008 року уряд також має подати президенту інформацію за результатами цієї перевірки

Як сказано в указі, він виданий з метою оцінки стану бойової і мобілізаційної готовності ЗСУ, їх ресурсного забезпечення, здійснення контролю за використанням бюджетних коштів та переданих до сфери управління Міноборони військового майна і земель.

Як відомо, до недавнього часу – з початку 2005 до грудня 2007 року – Міністерство оборони очолював Анатолій Гриценко. На цій посаді його змінив Юрій Єхануров.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко перевірить діяльність Гриценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути