четвер, 29 січня 2009 13:45

Ющенко перенесе День захисника Вітчизни з 23 лютого на 29 січня

Президент України Віктор Ющенко підтримує ініціативу встановити 29 січня День захисника Вітчизни на честь подвигу Героїв Крут. Про це глава держави заявив сьогодні у своєму виступі перед курсантами і студентами вищих військових навчальних закладів Києва з нагоди Дня подвигу Героїв Крут.

"День подвигу під Крутами - це наш справжній національний день захисника Вітчизни. Він неминуче, це моє глибоке переконання, з"явиться у серцях кожного воїна і громадянина", - сказав В.Ющенко.

Водночас глава держави відзначив, що підтримує ініціативу, яка, за його словами, звучить вже давно, - про державне встановлення такого пам"ятного дня.

В.Ющенко також підкреслив, що День подвигу Героїв Крут є святим для української нації й історії, для кожної людини, яка несе на собі відповідальність за свою Батьківщину.

Президент у своєму виступі закликав українців об"єднуватися навколо ідеї держави, національної ідеї єдності і сили України.

"Ми повинні, ми зобов"язані бути сильними задля нашого життя, наших рідних, нашої Батьківщина. Ми українці, ми зобов"язані поважати кожен наш успіх і перемогу. У цьому наша суть і перспектива", - відзначив Президент.

Нагадаємо, 29 січня Україна шанує пам"ять Героїв Крут. 91 рік тому три сотні київських студентів вступили у нерівний бій з шеститисячною більшовицькою армією, захищаючи Українську народну республіку.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко перенесе День захисника Вітчизни з 23 лютого на 29 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі