четвер, 27 листопада 2008 14:17

Ющенко оголосив 30 вересня Днем усиновлення

Президент України Віктор Ющенко своїм указом оголосив 30 вересня в Україні Днем усиновлення. Про це глова держави заявив, виступаючи на Всеукраїнському форумі усиновлювачів. Президент закликав активно приєднатися до зусиль з усиновлення і допомоги дітям без опіки. Він звернувся до владних інституцій із закликом посилити цю роботу, а до бізнесу - із закликом збільшити допомогу в цих питаннях.

За словами В.Ющенка, реформа системи опіки та піклування, здійснена в Україні від 2005 р, продемонструвала найкращі результати на пострадянському просторі. "Сьогодні можемо пишатися тим, що у реформі системи опіки та піклування над дітьми Україною зроблена відчутна велика і успішна робота", - сказав Ющенко.

Він нагадав, що 2005 р., коли щойно розпочиналася реформа, в сімейних будинках виховувалося всього 1313 дітей, у 2006 р. - 1302 дитини, у 2007 р. - 2154 дитини. За 10 місяців 2008 р. - 2049 дітей. Таким чином, вдалося створити новий соціальний інститут, який може захистити дитину і допомагає виховати її не в інтернаті, а в родині, вважає Президент.

Він нагадав, що на сьогодні кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить понад 103 тис., з яких 31 тис. дітей має всі правові підстави для усиновлення, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко оголосив 30 вересня Днем усиновлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі