пʼятниця, 01 серпня 2008 20:52

Ющенко незадоволений тим, як Тимошенко бореться зі СНІДом

Президент України Віктор Ющенко вважає неефективною роботу уряду у боротьбі з розповсюдженням ВІЛ.

Про це сьогодні під час брифінгу заявила заступник глави Секретаріату Президента Марина Ставнійчук.

За її словами, на сьогодні в Україні повністю відсутня єдина система координації дій урядових і неурядових організацій, ВІЛ-інфікованим та хворим на СНІД зовсім не надається адекватна медична допомога.

Ще однією невирішеною проблемою у цій сфері, наголосила вона, є недостатнє фінансування заходів з протидії епідемії ВІЛ/СНІД.

Третя проблема, зауважила М.Ставнійчук, пов"язана з замісною підтримуючою терапією для споживачів ін"єкційних наркотиків.

Крім того, за її словами, ще одна проблема пов"язана з протидією незаконному обігу сильнодіючих лікарських наркотиків.

"Вирішення цих проблем могло б стати на заваді досить широкому поширенню ВІЛ-інфекції в Україні", - підкреслила М.Ставнійчук.

Крім того, за її словами, створений урядовий орган державного управління – Комітет з питань протидії ВІЛ/СНІД та іншим соціально небезпечним хворобам Міністерства охорони здоров"я України також працює неефективно.

"Заходи, які здійснюються по протидії ВІЛ-інфекції різними міністерствами та відомствами, не є скоординованими та не є ефективними", - сказала М.Ставнійчук. За її словами, це призводить до майже щоденних людських втрат, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Ющенко незадоволений тим, як Тимошенко бореться зі СНІДом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі