субота, 10 червня 2006 18:29

Ющенко не втручатиметься у формування коаліції

 

Президент України Віктор Ющенко не має наміру втручатися в переговори про створення коаліції у Верховній Раді.

Про це він сказав у традиційному суботньому радіозверненні.

– Я не хочу, щоб коаліція формувалася під тиском, досвід показує що така більшість довго не існує. З першою ж нагодою штучно створене об"єднання неминуче розсиплеться, тому вперше в історії України більшість формується без тиску зверху й вказівок з Банкової, - сказав Ющенко.

Він запевнив, що не відступить від своєї позиції.

Водночас Ющенко стурбований тим, що коаліція досі не створена.

– Конституція України чітко визначає строки формування парламентської більшості. Формально в знову обраних народних депутатів ще є час, щоб пройти всю процедуру, але мене як главу держави турбує, що процес формування парламентської більшості затягується, - сказав він.

Також Ющенко стурбований тим, що головною причиною тривалих переговорів про коаліцію стали не ідеологічні розбіжності, а суперечка про розподіл посад.

Він вважає, що через амбіції політичних лідерів виникла парламентська криза й досі не працює Конституційний Суд.

Президент вважає, що це викликає розчарування й роздратування в людей, які не можуть зрозуміти, чому політики які об"єдналися в 2004 році й декларують спільні цінності, не можуть знайти загальну мову протягом 2 місяців після виборів 26 березня.

– Формування коаліції, прийняття політичної угоди й розподіл портфелів - це перший іспит майбутньої більшості на відповідальність і зрілість. На жаль, поки що іспит не складено, - сказав Ющенко.

Нагадаємо, 10 червня блок "Наша Україна", блок Юлії Тимошенко й Соціалістична партія припинили переговори про створення коаліції у зв"язку з розбіжностями з приводу посади спікера, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не втручатиметься у формування коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі