вівторок, 23 вересня 2008 20:53

Ющенко не виключає, що Росія відключить газ

Президент України Віктор Ющенко не виключає, що в подальшому може повторитися ситуація з відключенням газу для України.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання представників Національного географічного товариства США та Ради зовнішніх зносин у Нью-Йорку.

В.Ющенко на запитання, чи не боїться він повторення ситуації з відключенням газу, відповів: "я не боюсь, але остерігаюсь".

В ході зустрічі В.Ющенко зауважив, що Європейський Союз сьогодні немає єдиної стратегії щодо газового ринку. "Сьогодні газовий ринок будується на двосторонніх стосунках, поки Європа не вміє говорити одним голосом – відтак немає правил, єдиної позиції, прогнозованості", - наголосив Президент. На його думку, від цього Європа багато втрачає.

В.Ющенко наголосив на важливості вироблення такої позиції в тому числі й щодо країн-транзитерів. Глава Української держави висловив сподівання, що на Бакинському енергетичному самміті, який відбудеться через декілька тижнів, така стратегія з"явиться: "На бакинському енергосамітті ми сформуємо документ, який би міг стати невід"ємною частиною енергетичної хартії" .

Крім того, велику увагу В.Ющенко приділив євроатлантичним прагненням України. Він назвав безальтернативним шляхом інтеграцію нашої країни до Європейських структур.

Також він торкнувся і відносин України з Росією. Він підкреслив, що буде робитиме все, як Президент, щоб між країнами був діалог, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не виключає, що Росія відключить газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі