четвер, 14 квітня 2011 18:21

Ющенко не виключає, що на плівках Мельниченка є його розмова з Кучмою

Ющенко не виключає, що на плівках Мельниченка є його розмова з Кучмою

Третій президент України (2005-2010) Віктор Ющенко підтверджує, що коли очолював Національний банк у нього в 1999 році, у нього була розмова з Леонідом Кучмою про додаткову емісію.

Коментуючи на прохання журналістів у четвер у Києві заяву колишнього офіцера управління Державної охорони майора Миколи Мельниченка про те, що на його плівках є епізод, коли Кучма умовляв Ющенка піти на додаткову емісію для виплати пенсій, Ющенко сказав: "Я не виключаю такої розмови, на яку ви посилаєтесь ".

При цьому Ющенко зазначив, що розмови "такого плану" були, "навіть з нюансами ..., коли мене змушували, щоб я пішов у відпустку, щоб тимчасово Національний банк очолив мій заступник, ... який буде робити те, що треба".

За словами Ющенка, який очолював тоді адміністрацію президента Віктор Медведчук приніс Кучмі "абсолютно дурний план - ... скільки треба емісії на 30 днів, щоб зробити вибори".

Говорячи про те, чи міг його голос бути на "плівках Мельниченка", Ющенко сказав: "Відверто скажу: я чомусь один раз сказав, що шкода, що мене не було на плівках. Це була дурість - добре, що мене не було на плівках ".

Кучма був президентом України у 1994-2005 роках.

Віктор Ющенко з 1993 по 1999 рр.. обіймав посади голови правління та голови Національного банку України. У 1999-му він стає прем'єр-міністром України. Звільнений з посади у квітні 2001 року.

Нагадаємо, екс-президент Леонід Кучма розповів, що має компромат на екс-майора Миколи Мельниченка. За його словами, Мельниченко мав контакти з зі спецслужбами РФ і відповідні матеріали були передані України ще під час президентства Леоніда Кучми. Зараз вони знаходяться в СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не виключає, що на плівках Мельниченка є його розмова з Кучмою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі