Ексклюзиви
вівторок, 02 грудня 2008 08:12

Ющенко не віддасть своє крісло БЮТ і ПР

Ющенко не віддасть своє крісло БЮТ і ПР

Президент Віктор Ющенко вважає, що обрання президента в парламенті буде нищівним ударом по свободі й демократії в Україні.

Про це він заявив в ефірі каналу ICTV у понеділок увечері.

Президент звинуватив 2 політичні сили в спробі розписати Україну на 15 років наперед, де "однією з відповідей, можливо буде обрання президента в парламенті".

"Я переконаний, що для унітарної країни, якою є Україна, це буде нищівний удар по свободі і демократії", - заявив Ющенко.

"В країні має бути хоч одна посада, яка толерую, балансує систему національних балансів, різних територій і представників різних верств. Нація повинна мати діалог, хто має бути її лідером і формувати ті баланси, які належать до компетенції влади президента", - запевнив президент.

Водночас Ющенко висловився за проведення конституційної реформи.

Він закликав сформувати національну комісію з парламентських і непарламентських сил, фахівців конституційного права, авторитетних в суспільстві людей, щоб підготувати нову редакцію Конституцію.

"А парламент в рамках своїх повноважень вже приймає акцепт цього питання. По тих питаннях, які потребують діалогу з виборцем, ми повинні провести референдум. Щоб дали відповідь на ті чи інші ключові питання", - заявив Ющенко.

Він також закликав не ставати на шлях "чужих заготовок" і не повторювати шлях 2004 року, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не віддасть своє крісло БЮТ і ПР ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути