понеділок, 19 травня 2008 08:00

Ющенко не віддасть Крим авантюристам

Ющенко не віддасть Крим авантюристам

Президент Віктор Ющенко обіцяє захищати та відстоювати інтереси усіх громадян, права та свободи кожної національної меншини.

На цьому він наголосив у зверненні з нагоди 64-х роковин депортації з Криму кримських татар та осіб інших національностей, повідомляє УНІАН.

"Ми не допустимо, щоб будь-яка авантюрна сила розіграла у своїх інтересах міжетнічну карту як у Кримській Автономній Республіці, так і в Україні в цілому", - йдеться у зверненні Ющенка.

Президент нагадав, що 64 роки тому "тоталітарний комуністичний режим" за межі Кримського півострова депортував усіх кримських татар.

"До Узбекистану, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану та Росії вивезли понад 200 тисяч осіб цієї національності. Улітку 1944 року така сама доля спіткала кримських болгар, вірмен, греків, представників інших етнічних груп, яких загалом було виселено близько 38 тисяч осіб", - зазначив Ющенко.

Водночас він заявив, що незалежність України відкрила можливість "для відновлення історичної справедливості й масового повернення на рідні землі усіх депортованих".

"Українська держава докладає і буде докладати зусиль для забезпечення належних умов життя, збереження й розвитку культури представників усіх національностей нашої країни", - йдеться у зверненні.

Ющенко також закликав усіх до єдності й взаєморозуміння: "Саме так ми побудуємо демократичну, процвітаючу і заможну Україну", - сказав він, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не віддасть Крим авантюристам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі