понеділок, 07 квітня 2008 07:58

Ющенко не слухатиме підказок Путіна щодо вступу України в НАТО

Ющенко не слухатиме підказок Путіна щодо вступу України в НАТО
Президент України Віктор Ющенко ототожнює питання українського членства в НАТО та політичного суверенітету України.

Таку думку він висловив в інтерв"ю телеканалу "Інтер" в неділю ввечері.

Відповідаючи на запитання, наскільки була вирішальною позиція Росії для тих країн, які були, як відомо, проти приєднання України до ПДЧ, Ющенко зауважив, що це була "досить чутлива позиція".

"Тому що приєднання України до НАТО - це по суті отримання відповіді на Вічну Україну. А вибачте, ми живемо сьогодні в країні, - хоча мені прикро про це говорити - ми живемо в країні, де сьогодні протяжність всіх кордонів 7 з половиною тисяч кілометрів і з яких приблизно 5 тисяч у нас недемаркований кордон. Іншими словами, його немає на поверхні, на карті він є - на поверхні землі, в натурі його немає", - зауважив Ющенко.

"Коли ми говоримо про сучасний український вибір і місце на політичній карті світу, я переконаний, що українська незалежність сьогодні - це не є продукт чиєїсь війни з кимось, і ми не є чиїмось епізодом. Ми не потребуємо чиїхось консультацій, коментарів, підказок", - наголосив Глава держави.

Він вкотре пообіцяв, що рішення про вступ до НАТО в Україні ухвалюватиметься демократичним шляхом - через проведення всенародного референдуму.

"А не чиїсь підказки, чи ті спроби, які сьогодні чиняться - я не буду приховувати - в деяких точках світу, щоб українське членство в НАТО взагалі не відбулося. В мене сумнівів немає - Україна буде в НАТО. Для мене як для громадянина України, вибачте, це вже давно не питання вибору, для мене це питання часу", - підкреслив Ющенко, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не слухатиме підказок Путіна щодо вступу України в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі