субота, 04 жовтня 2008 13:54

Ющенко не розжене раду до 7 жовтня

7 жовтня президент Віктор Ющенко має намір провести консультації щодо розпуску Верховної Ради.

Про це він заявив у суботу журналістам у Хмельницькій області, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко висловив упевненість, що вже зараз має право на розпуск ВР. "Я цілком розумію, що у мене є повне право сьогодні розпустити парламент", - сказав він, додавши водночас, що до 7 жовтня дає час політичним силам юридично оформити домовленості щодо створення нової коаліції.

"Ті міжпартійні домовленості, які сьогодні існують, я хотів би, щоб вони були завершені за декілька днів, або я розпускаю парламент. Тому на 7 жовтня я призначив проведення консультацій - це той формальний момент, після якого де-юре у президента наступає право на розпуск парламенту", - сказав президент.

"До 7 жовтня я даю шанс тим, хто пішли на "бокові романи", тим, хто нікуди не ходив, поспілкуватися як відповідальні політичні люди і запропонувати суспільству та державі вихід з цієї западні", - додав Ющенко.

Водночас він висловив переконання, що дострокові вибори не принесуть "великих змін" чи нових обставин. "Очевидно, треба шукати порозуміння навколо національних пріоритетів заради яких формується коаліція, а не займатися мексиканським серіалом і кожні 12 місяців проводити дострокові вибори", - вважає Ющенко.

Президент запевнив, що прийме будь-який формат коаліції. "Якщо буде прийнята коаліція у будь-якому форматі, я схилю голову і скажу "Я подам кандидатуру прем"єра від нової коаліції", - зазначив він.

Глава держави також відзначив, що БЮТ, Партія регіонів та комуністи мають формалізувати свої відносини та поінформувати суспільство про суть досягнутих між ними домовленостей, повідомляє Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не розжене раду до 7 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі