четвер, 02 жовтня 2008 17:54

Ющенко не радиться з Тимошенко з приводу світової економічної кризи

Президент України Віктор Ющенко заявляє, що держава робить все для того, щоб гідно зустріти виклики, пов"язані зі світовою економічною кризою.

"Я перебуваю у постійному контакті з міністром фінансів і головою НБУ. Ми робимо все для того, щоб гідно зустріти ці виклики у різних секторах економіки, і поки що ми даємо адекватні відповіді на ці виклики", - запевнив Президент.

За його словами, наразі важливою є розробка подальших кроків, оскільки про закінчення кризи поки ніхто не говорить, і Україна повинна бути готова до ще більш серйозних викликів.

Він підкреслив, що деякі галузі промисловості вже відчули на собі вплив кризи. Зокрема, це металургійна і будівельна галузі. За словами Ющенка, на 15-17% знизилися темпи експорту металургійної продукції у зв"язку з тим, що сповільнилися темпи економічного зростання у Китаї та Індії. Також знизилися темпи будівництва в Україні, що призвело до того, що "галузь закінчила півріччя з негативним результатом".

Президент також зазначив, що вплив кризи відчув і український фондовий ринок, на якому впав об"єм емісій.

Президент вважає, що вплив кризи має бути врахований у проекті бюджету наступного року. "Країна повинна жити прагматичніше і раціональніше і не допускати популістських проектів, які забирають гроші з кишень людей. Таку політику треба засудити", - підкреслив Президент.

Ющенко вважає, що вплив кризи на українську економіку слід обов"язково врахувати у другому читанні проекту держбюджету. Також він висловив думку про те, що питання бюджету буде одним із головних і для коаліції, і для уряду, передає "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не радиться з Тимошенко з приводу світової економічної кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі