вівторок, 08 квітня 2008 16:11

Ющенко не прийде в Раду, поки та не виконає всі умови

Президент Віктор Ющенко виступить у парламенті після розгляду всіх законопроектів, які є додатком до коаліційної угоди.

Про це заявив голова Верховної Ради Арсеній Яценюк на брифінгу у вівторок.

"Я не хотів би коментувати президента, але наскільки мені відомо, президент готовий виступити в парламенті після розгляду всіх законопроектів, які є додатком до коаліційної угоди в першому, другому читанні та в цілому", - заявив він.

Коментуючи вимогу БЮТ ухвалити спочатку програму уряду, а потім зміни до бюджету, голова ВР нагадав, що уряд повинен спершу подати зміни до бюджету.

"Хотів би ще раз зазначити, парламент буде працювати виключно в межах конституції і законів і власного волевиявлення. Ми будемо обов"язково розглядати програму дій українського уряду, бо парламент зацікавлений в ефективності його роботи", - заявив Яценюк.

"При цьому програма дій уряду повинна логічно виходити з послання президента України та іти разом з законом України про державний бюджет на 2008 рік в новій редакції та державною програмою соціального розвитку", - додав голова парламенту.

Яценюк також зауважив, що програма уряду є більш політичним документом, а бюджет і програма соцрозвитку – технічними, стратегічним і інвестиційним.

"Я переконаний, що уряд виконає законні вимоги українського парламенту і подасть до Верховної Ради ці два законопроекти", - сказав голова Верховної Ради, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не прийде в Раду, поки та не виконає всі умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі