вівторок, 15 липня 2008 09:43

Ющенко не має права пропонувати свій варіант бюджету- експерт

Голова Науково-експертної ради при Кабінеті міністрів України, член-кореспондент Національної академії наук України Микола Михальченко наполягає, що у Президента України немає повноважень подавати свій варіант державного бюджету.

Про це він заявив у коментарі УНІАН, зазначивши, що Науково-експертну раду здивував цей крок глави держави.

"Нині ми маємо умови, коли політичні ігрища різних політиканів не дозволили скорегувати бюджет. Я був дуже здивований, коли Президент України запропонував свій варіант бюджету. Я зразу відкрив Конституцію і почав дивитися та шукати норму, яка б дозволяла це робити Президентові. Але так і не знайшов. У нього немає права пропонувати свій варіант бюджету", - підкреслив Михальченко.

Голова Науково-експертної ради зазначив, що будь-які зміни до держбюджету може і повинен пропонувати уряд. Він також зазначив, що такий крок Президента призвів до того, що було зірване прийняття бюджету.

"Разом із цим треба враховувати, що в Україні ще є люди (я поки не хочу називати їх п"ятою, чи шостою колоною), які вважають, що чим ситуація в країні гірша, тим легше їм прийти до влади. Якщо якась політична, або соціальна сила не працює в інтересах країни, то вона є антиукраїнською", - зазначив Михальченко. Він наголосив, що в таких умовах треба працювати на інтереси України, "щоб не дати можливість підірвати незалежність країни".

10 липня глава держави вніс до Верховної Ради свій законопроект про зміни до бюджету-2008.

Однак 11 липня ВР відмовилася прийняти в першому читанні як проект змін до державного бюджету-2008, запропонований Кабінетом міністрів, так і президентський законопроект, і направила обидва документи на розгляд Бюджетного комітету для підготовки до повторного першого читання.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не має права пропонувати свій варіант бюджету- експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі