середа, 20 серпня 2008 12:59

Ющенко не хоче, щоб з ним було як із Саакашвілі і чекає від США підтримки

Президент Віктор Ющенко відзначає необхідність отримання міжнародних гарантій цілісності території України, її незалежності, що можливо виключно в рамках колективної безпеки.

Про це президент заявив під час зустрічі з сенаторами США Джо Ліберманом та Ліндсі Гремом, на якій обговорювалася ситуація в Грузії, повідомляє прес-служба глави держави.

Говорячи про позицію України стосовно Грузії, Ющенко наголосив, що Україну "надзвичайно турбує" ситуація, яка склалася навколо цієї держави.

"Навколо того, що відбулося, переконаний, треба робити багато висновків", - сказав президент і окремо наголосив, що Україна підтримує територіальну цілісність Грузії.

Сенатори високо оцінили озвучену президентом позицію України щодо ситуації в Грузії. Ліберман відзначив, зокрема, що слова Ющенка "віддзеркалюють ті співпереживання та стурбованість", які поділяють він та його колеги.

"Я повністю погоджуюся з вами, що криза у відносинах між Грузією та Росією поставила цей регіон, а також Європу і насправді весь світ на перехресті", - зазначив Ліберман.

"І ми тут, щоб висловити свою солідарність народу України та її всенародно обраному президенту", - додав він.

У контексті грузинських подій президент Ющенко також наголосив на тому, що для України є "дуже важливою" підтримка з боку США її співпраці з НАТО та посилення євроатлантичного партнерства.

Адже конфлікт у Грузії довів - на сьогодні модель колективної безпеки є "найкращою відповіддю" на забезпечення гарантій національної безпеки та суверенітету будь-якої держави, додав президент.

"Наша мета - отримати міжнародні гарантії цілісності території України, її незалежності - що можливо виключно в рамках колективної безпеки", - заявив Ющенко.

Найголовнішим пріоритетом України є "формування чіткого демократичного курсу", підкреслив президент.

"Для нас стратегічно важливі відносини з США, Євросоюзом, Північно-Атлантичним блоком, Росією", - сказав Ющенко, додавши - українська сторона хоче відчувати підтримку та довіру у цих ключових напрямках.

Сенатори відвідують Україну на шляху до Грузії як особисті представники республіканського кандидата в президенти США Джона МакКейна для з"ясування ситуації навколо грузинсько-російського збройного конфлікту.

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не хоче, щоб з ним було як із Саакашвілі і чекає від США підтримки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі