неділя, 15 квітня 2007 12:23

Ющенко не дозволив слідчим комісіям Ради порушувати Конституцію

Президент Віктор Ющенко скористався правом вето до закону "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну слідчу комісію й тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України", направивши його зі своїми пропозиціями для повторного розгляду в Раду.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

Президент вважає, що окремі положення цього закону не відповідають Конституції.

Зокрема, на думку Ющенка, закон не забезпечує належного регулювання організації й порядку дій тимчасових і слідчих комісій Ради, а повноваження, що вводять для комісій, виходять за межі повноважень Ради.

Так, Рада пропонує регулювання дій своїх слідчих комісій не тільки законами й Конституцією, що закріплено в Основному Законі, але й Регламентом і постановами Ради.

Президент підкреслює, що при тому, що законом вводиться створення тимчасових комісій Ради для розслідування питань, що становлять суспільний інтерес, не визначено чітких критеріїв віднесення питань до цієї категорії.

Закон також пропонує вповноважити тимчасові слідчі комісії Ради правом приймати рішення про вилучення документів, необхідних для розслідувань, що, на думку Ющенка, може дозволятися тільки за рішенням суду.

Глава держави зазначає, що при врегулюванні питань імпічменту, повинна враховуватися позиція Конституційного Суду, який встановив, що це єдиний спосіб притягнення Президента до конституційної відповідальності, що він не аналогічний обвинуваченню згідно з Кримінальним кодексом, і немає підстав вважати досудовими слідства, проведені тимчасовими слідчими комісіями, що створюються Радою, пишуть Українські новини.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко не дозволив слідчим комісіям Ради порушувати Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі