середа, 27 серпня 2008 10:34

Ющенко не дозволить Тимошенко святкувати День шахтаря без нього

Офіційним місцем проведення урочистого святкування Дня шахтаря на загальнонаціональному рівні, за розпорядженням Президента України Віктора Ющенка, визначено місто Донецьк.

З такою заявою виступив голова Луганської державної адміністрації Олександр Антипов, повідомляє Обком з посиланням на прес-службу Президента України.

"Свято гірської слави - День шахтаря - завжди був для нашого краю одним з самих важливих. І ще ніколи цей день ніхто не насмілювався використовувати для створення суперечностей в нашому суспільстві", - заявив губернатор у відповідь на інформацію, що з"явилася, про те, що цього року на всеукраїнському рівні День шахтаря святкуватиметься в Луганську.

Нагадаємо, що вчора на зустрічі з гірниками на шахті імені Космонавтів ГП "Ровеньки-антрацит" народний депутат (БЮТ) Наталія Королевська заявила, що всеукраїнське святкування Дня шахтаря проходитиме саме в Луганську

За словами народного депутата, останнім часом склалася помилкова думка, що вугільна галузь Донбасу - це тільки Донецьк.

Проте, за її словами, це далеко не так. "Неодноразово на зустрічах з шахтарськими колективами до мене зверталися самі гірники, представники профспілкових організації з проханням провести цього року День Шахтаря саме на Луганщині. І їх прохання буде виконано. Необхідно враховувати, що на Луганщині сконцентровано більше 40% енергетичного вугілля, яке видобувається в Україні. День шахтаря Луганщина цього року зустріне на найвищому рівні", - сказала депутат.

У вітанні шахтарів, за словами Королевської, братиме участь Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"5 років луганські шахтарі їздили на святкування свого професійного дня до Донецька. 5 років на державному рівні ніхто не приділяв належної уваги луганським гірникам. Цього року справедливість буде відновлена. Я прошу цього дня всіх своїх колег відійти від політичних воєн і амбіцій і гідно привітати шахтарів", - сказала Королевська.

У свою чергу, луганський губернатор наполягає на тому, що офіційним місцем проведення урочистого святкування Дня шахтаря на загальнонаціональному рівні, за розпорядженням Президента України Віктора Ющенка, визначено місто Донецьк, і делегація гірників Луганської області братиме участь в цих торжествах.

"Знаю, що велика кількість луганців цього року представлена до високих державних нагород за вагомий внесок і значні досягнення в цій нелегкій праці. В урочистій обстановці наші луганські герої - гірники, які своїм потом і важкою працею заслужили це, отримають їх від Президента України в Донецьку 29 серпня", - підкреслив Антипов, пише Остров.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не дозволить Тимошенко святкувати День шахтаря без нього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі