Ексклюзиви
четвер, 15 січня 2009 09:17

Ющенко не дозволить Путіну вчинити з Україною, як з Білоруссю

Ющенко не дозволить Путіну вчинити з Україною, як з Білоруссю

Президент України Віктор Ющенко упевнений в тому, що для української газотранспортної системи готується білоруський сценарій. Але заявив, що Україна ніколи не погодиться на передачу своєї ГТС або її частини в чию-небудь власність. Дана заява прозвучала на спільній прес-конференції з Президентом Польщі Лехом Качинським учора в Польщі.

Ющенко підкреслив, що зараз Росія пропонує платити Україні $450 США за тисячу кубометрів російського газу, що для України є неприйнятною ціною. Президент відзначив, що за цією ціною "очевидно, стоїть більш далекосяжний план".

"Нам пропонують узяти кредит для того, щоб сплатити постачання російського газу за ціною $450. Півтора роки тому за таким механізмом пішла Білорусь", - сказав Ющенко.

За словами Президента, ця схема передбачає формування спочатку неринкової ціни, потім заборгованість української сторони, а потім передачу 50% газотранспортної системи у власність "Газпрому" за борги.

"Це не наша дорога. Це сценарій, який нас не влаштовує. Ми виходимо з того, що газотранспортна система України є невід"ємною частиною оптового газового ринку Європи. І ми готові шукати баланс інтересів між споживачами, країнами-транзитерами і країнами-виробниками", - сказав Ющенко.

Президент додав, що Україна за ринкові відносини в газовій сфері: "Ми за ринкову ціну на транзит, на зберігання в підземних газосховищах, і ціну на газ" пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не дозволить Путіну вчинити з Україною, як з Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути