понеділок, 05 березня 2007 16:29

Ющенко не давав вказівок прослуховувати Мороза

Ні керівництво держави, ні керівництво СБУ не віддавало наказу на прослуховування спікера Верховної Ради Олександра Мороза. Про це на брифінгу у понеділок заявив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

"Ніякої вказівки СБУ на прослуховування громадян України, у тому числі Олександра Мороза, від керівництва держави не було і немає", - сказав в.о. голови СБУ.

Наливайченко повідомив, що в рамках розслідування кримінальної справи за заявою Мороза в СБУ було проведено службове розслідування.

"Будуть виконані всі процесуальні дії і всі причетні особи незалежно від посад будуть нести відповідальність", - заявив він.

Наливайченко наголосив, що офіційно СБУ не прослуховувало Мороза і ніяких телефонних та інших вказівок від президента Віктора Ющенка не було.

На запитання, чи можуть бути причетні до незаконного прослуховування Мороза чинні або колишні працівники СБУ, Наливайченко не виключив таку можливість і зазначив, що якщо вони опиняться серед підозрюваних, реакція СБУ "буде жорсткою".

"Якщо немає санкцій суду, то це (незаконне використання комплексів для прослуховування) – кримінальна відповідальність. Якщо їх використовують приватні особи, я хотів би попередити, що ми будемо жорстко затримувати таких людей і вилучати комплекси", - заявив в.о. голови СБУ, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не давав вказівок прослуховувати Мороза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі