середа, 26 вересня 2007 08:10

Ющенко назвав найбільшу помилку Януковича

Президент України Віктор Ющенко переконаний, що найголовнішою з помилок чинного уряду, була "бездарна соціальна політика", яка реалізовується ним.

Про це він заявив у вівторок на зустрічі з громадськістю в селі Недригайлів Сумської області.

За словами Ющенка, мова йде про те, що при тих високих показниках економічного зростання, які спостерігалися в країні останнім часом, соціальна підтримка і турбота про громадян мали бути набагато відчутніші. Проте, констатував він, всю цю позитивну економічну динаміку проста людина не відчуває на собі "майже ніяк". Глава держави нагадав, що в 2007 році приріст реальних доходів населення фактично зрівнявся з темпами інфляції.

Кажучи про непрофесійні дії уряду, Ющенко також зазначив непрозору приватизацію. "Ми маємо проблемну владу, владу, яка не може поважати фундаментальні основи нашого розвитку: принципи прозорості і конкурентності", - сказав Президент. "Найбільш небезпечною" з принципових помилок уряду Глава держави назвав "замах на права простих людей", що сталося при спробі піддати ревізії результати виборів 2006 року шляхом формування неконституційної більшості.

Саме тому, підкреслив Ющенко, соціальна політика в 2008 році повинна бути докорінним чином переглянута. З цього приводу Президент зазначив, що на його переконання у виборчий період всі політичні сили, які зараз виступають зі своїми соціальними пакетами, повинні "знайти ту згоду, консенсус, який нам треба мати у формуванні єдиної національної соціальної політики", передає "Інтерфакс-Україна".

Глава держави ще раз підкреслив, що соціальна концепція 2008 року повинна починатися з 10-12 спеціальних програм. У цьому контексті він ще раз озвучив оголошені ним раніше соціальні ініціативи, які стосуються підтримки молодих і багатодітних сімей, дітей-сиріт, пенсіонерів і так далі. Крім того, Президент підкреслив, що наступного року особливу увагу слід приділити підвищенню мінімальної зарплати до 560-600 грн. до кінця року. Ющенко також наголосив, що пріоритетом для влади в 2008 році повинні бути освіта і медицина, повідомляє прес-служба Президента.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко назвав найбільшу помилку Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі