середа, 16 липня 2008 08:20

Ющенко наїхав на Медведька за допит журналіста

Ющенко наїхав на Медведька за допит журналіста
Президент стурбований заходами, вжитими Генпрокуратурою щодо журналіста Інтернет-видання "Українська правда" Сергія Лещенка.

Про це йдеться в заяві, поширеній прес-службою президента.

"Секретаріат президента заявляє, що примусові заходи, вжиті слідчими у цій справі, не відповідають принципам свободи слова за умов розвитку демократичного правового суспільства в Україні і викликають занепокоєння у президента України як гаранта прав та свобод людини і громадянина", - зазначається в заяві.

Як зазначає прес-служба, президент Віктор Ющенко наголошує, що "Генпрокуратура при виконанні своїх повноважень повинна здійснювати свої дії винятково на підставі чинного законодавства України і сповідувати принцип рівності всіх громадян перед законом, незважаючи на їхній ранг та статус".

"Примусовий допит журналіста Лещенка в умовах недотримання вищезгаданого принципу зайвий раз демонструє необхідність негайного пришвидшення процесу реформування системи правоохоронних органів України", - наголошується в заяві.

"Президент звертається до Генпрокуратури з вимогою невідкладно надати всі необхідні роз"яснення суспільству у зв"язку з цим інцидентом з метою уникнення будь-яких подальших спекуляцій з боку зацікавлених сторін у питанні розслідування справи про отруєння Ющенка", - додається в заяві.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко наїхав на Медведька за допит журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі