четвер, 10 січня 2008 15:50

Ющенко направив в Раду проект закону про Кабмін

Ющенко направив в Раду проект закону про Кабмін
Президент України Віктор Ющенко направив у Верховну Раду проект закону "Про Кабінет Міністрів України".

Як повідомили у прес-службі глави держави, про це він повідомив сьогодні під час щотижневої традиційної зустріч із прем"єр-міністром Юлією Тимошенко і головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком участі секретаря РНБО і глави Секретаріату Президента.

За словами Ющенка, цей документ повинен, зокрема, унормувати повноваження і порядок діяльності уряду та визначає порядок формування Кабінету Міністрів.

"Це новий закон про Кабінет міністрів України. Наша робоча група у складі двох політичних сил, які сформували коаліцію (БЮТ і НУ-НС), і представників секретаріату президента України погоджували текст законопроекту, який є новим законом "Про Кабінет міністрів України", - розповів представник президента України в Кабінеті міністрів Олександр Шлапак на брифінгу в четвер в Києві.

За його словами, законопроект пропонує визначити порядок формування Кабінету міністрів відповідно до вимог Конституції.

За словами Шлапака, згідно з даним законопроектом, тільки президент може вносити представлення по кандидатурі прем"єр-міністра. "Прописуються також ті підстави, на яких президент може наполягати, якщо він відмовляє кандидатові у представленні на посаду глави уряду", - сказав він.

Законопроектом також регулюється питання про представлення і звільнення міністрів оборони і закордонних справ.

За словами Шлапака,  лише президент зможе вносити представлення про призначення на ці посади кандидатур і звільнення з них (у нині чинному законі така ініціатива належить прем"єр-міністрові).

За матеріалом: Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко направив в Раду проект закону про Кабмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі