Ексклюзиви
пʼятниця, 19 грудня 2008 15:56

Ющенко написав Литвину листа

Першочерговим завданням для парламенту є прийняття Державного бюджету на 2009 рік.

Про це президент Віктор Ющенко написав в своєму листі до спікера Верховної Ради Володимира Литвина щодо пріоритетів діяльності законодавчого органу, повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова.

За її словами, питання фінансової стабілізації та відновлення національної економіки й надалі залишаються ключовими у порядку денному глави держави.

"На думку глави держави, першочерговим завданням парламенту має стати прийняття у визначені законодавством терміни збалансованого законопроекту "Про Державний бюджет України на 2009 рік", - сказала вона.

"За словами президента, це дасть змогу стабілізувати фінансову систему, мінімізувати негативні наслідки кризових явищ для економіки та соціальної сфери", – сказала Ванникова.

Водночас, на думку Ющенка, на законодавчому рівні необхідно здійснити й інші кроки, зокрема щодо утвердження справедливого судочинства - йдеться про ініційовані президентом законопроекти про внесення змін до законів про судоустрій та про статус суддів.

"На думку Віктора Ющенка, невідкладного розгляду потребує також антикорупційний пакет. Це, зокрема, законопроекти про відповідальність юросіб за вчинення корупційних правопорушень, про засади запобігання та протидії корупції в Україні, про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відповідальності за корупційні правопорушення", – відзначила Ванникова.

Вона нагадала, що згадані законопроекти прийняті за основу ще Верховною Радою V скликання, однак їхнє остаточне схвалення досі відкладається.

"Необхідно прискорити розгляд у другому читанні законопроектів про внесення змін до законів про місцеві державні адміністрації та про місцеве самоврядування". Це дозволить оптимізувати взаємодію органів місцевого самоврядування та місцевої виконавчої влади", – процитувала Ющенка його прес-секретар.

Загалом, повідомила Ванникова, на розгляді у парламенті перебувають 36 законопроектів, внесених президентом, у тому числі – 21 визначені як невідкладні.

"Зазначу, що згідно з Рішенням Конституційного Суду України від 28 березня 2001 року законопроекти, визначені Президентом України як невідкладні, мають бути терміново включені Верховною Радою до порядку денного сесії і розглянуті раніше від інших законопроектів на всіх стадіях законодавчого процесу", - звернула увагу Ванникова.

"Президент переконаний, що адекватну відповідь на виклики фінансової кризи влада може дати лише консолідованою, злагодженою та результативною роботою. Він вважає ефективну і стабільну діяльність парламенту важливою складовою державної антикризової політики", – підкреслила вона.

Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко написав Литвину листа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути