середа, 21 січня 2009 12:54

Ющенко налаяв Медведька і Наливайченка за неробство

Ющенко налаяв Медведька і Наливайченка за неробство

Президент України Віктор Ющенко обурений бездіяльністю ГПУ і СБУ в боротьбі з корупцією.

Про це він заявив під час зустрічі з генеральним прокурором Олександром Медведьком і в.о. голови СБУ Валентином Наливайченком. Президент гостро розкритикував діяльність міжвідомчої робочої групи по боротьбі з корупцією, в яку входить СБУ і ГПУ.

У розмові з цими посадовими особами Президент заявив, що не має наміру заслуховувати їх звіти, оскільки ці звіти не об"єктивні і в них містяться лише статистичні дані, але відсутня реальна боротьба з корупцією.

Також Ющенко розкритикував СБУ і ГПУ за відсутність діяльності з просування у ВР антикорупційних законопроектів. "Очевидно, вас влаштовує ситуація в законодавстві і судах, яка є. Жити в корупції, очевидно, простіше", - сказав він.

Також Президент розкритикував Медведька і Наливайченка за те, що впродовж 2008 р. до кримінальної відповідальності не притягнений жоден високопоставлений чиновник як в силових структурах, так і в цілому в державній службі.

"Я не хочу слухати ваші звіти, тому що у вас немає сил, а є боязкість перед партійними чиновниками", - заявив він.

"Ціла правоохоронна армія за рік спромоглась виграти лише три справи", - сказав Президент, зауваживши, що мова йшла лише про притягнення до адміністративної відповідальності.

"Ви не можете рухати ці справи, ви не є загрозою для корупціонерів, над вами партійні зонтики, політичні парасольки, і ви думаєте, що у вас алібі, щоб жити бездіяльно", - підкреслив Ющенко.

Він зауважив, що сьогодні прокуратура та СБУ не змогли навести порядок у сфері земельних відносин, не сприяли виявленню корупції в судах, інших контролюючих органах, не виявляли ініціативи щодо внесення змін до законодавства по боротьбі з корупцією.

За словами Ющенка, він розуміє, що поки "БЮТом і іншими так званими демократичними силами буде блокуватися парламент по судовій реформі, її не буде".

"Але я не бачив і вашої завзятості", - підкреслив Президент, зауваживши, що і генеральний прокурор, і в.о. голови СБУ мали у парламенті переконливо доводити необхідність втілення судової реформи.

Ющенко наголосив, що взагалі не бачить жодного позитивного результату роботи Міжвідомчої комісії з питань протидії корупції, тому співголови комісії звітуватимуть не сьогодні, а у лютому на загальнонаціональній нараді з питань протидії корупції.

Ющенко вважає за доцільне заслухати на цій нараді також керівників обласних прокуратур, МВС, СБУ тощо.

За матеріалами: УНІАН, РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко налаяв Медведька і Наливайченка за неробство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі