Ексклюзиви
неділя, 01 листопада 2009 13:40

Ющенко наказав Тимошенко, як діяти в умовах епідемії грипу

Ющенко наказав Тимошенко, як діяти в умовах епідемії грипу

Президент України Віктор Ющенко підписав указ у виконання вирішення Ради національної безпеки і оборони про невідкладні заходи з забезпечення національної безпеки в умовах спалаху пандемічного грипу.

Текст відповідного указу розміщений на офіційному сайті глави держави в неділю.

Так, рішенням РНБО передбачено доручити Кабінету міністрів забезпечити роботу Державної надзвичайної протиепідемічної комісії при уряді; прийняти додаткові заходи з забезпечення міжвідомчої координації, посиленню контролю за запобіганням розповсюдженню грипу в Україні.

Уряду необхідно підсилити моніторинг епідемічної ситуації в Україні, здійснювати прогнозування можливих наслідків розповсюдження пандемічного грипу і гострих респіраторних вірусних захворювань.

Кабмін повинен в триденний термін вирішити питання виділення додаткових коштів на фінансування заходів з мінімізації наслідків розповсюдження грипу і ГРВЗ; вирішити питання закупівлі товарів і послуг для запобігання розповсюдженню захворювання, забезпечити в тритижневий термін обласні вірусологічні лабораторії Державної санітарно-епідеміологічної служби і науково-медичні установи необхідним устаткуванням, матеріалами, дезинфікуючими засобами.

Крім того, уряду доручено підсилити протиепідемічний режим і проведення дезинфекційних мерів в місцях масового перебування людей, дитсадках, учбових закладах, установах охорони здоров"я, культури, підприємствах, організаціях незалежно від форм власності; обмежити проведення масових культурно-розважальних заходів.

Також уряду необхідно виділити кошти для закупівлі ліків, медичного устаткування, засобів індивідуального захисту; дотримувати бюджетну дисципліну при здійсненні розрахунків з місцевими бюджетами, а також своєчасне виконання платіжних доручень.

Кабмін повинен забезпечити безперешкодне митне оформлення вантажів з гуманітарною допомогою, що поступає до України; залучення для надання медичної допомоги населенню медичної частини і підрозділів Міністерства внутрішніх справ, МНС, військових госпіталів Міноборони, а також санаторіїв для розміщення хворих.

Крім того, передбачається ввести матеріальне заохочення медичних працівників, що працюють в регіонах з ускладненою епідеміологічною ситуацією.

Документом доручено уряду забезпечити цільове фінансування Міноборони і МНС при здійсненні лікувально-профілактичних заходів.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Ющенко наказав Тимошенко, як діяти в умовах епідемії грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути