пʼятниця, 31 серпня 2007 14:02

Ющенко наказав Медведьку розібратися з "Нафтогазом"

Президент Віктор Ющенко вимагає від генпрокурора Олександра Медведька у тижневий термін розібратися, чи є ознаки корупційних діянь у сфері продажу газу НАК "Нафтогазом" комунальним підприємствам.

"Я вимагаю від Генпрокуратури розібратися, що зараз робиться у газовій сфері з точки зору цінової політики для комунального господарства. Просив би це зробити у тижневий термін", - заявив Ющенко на координаційній нараді керівників правоохоронних органів у п"ятницю.

Він також вимагає розібратися, "чи є в сьогоднішній схемі закупівлі і продажу газу, яку здійснює НАК "Нафтогаз", ознаки корупційних діянь", а також, "що знаходиться у газових сховищах – що там є українське, НАК "Нафтогазу", на яких умовах воно там знаходиться".

Ющенко зазначив, що при укладенні газових угод у 2007 році ціна "в розрахунку на людину споживання газу" виросла за рік на 50 доларів.

"50 доларів отримує конкретна структура. Це не у зв"язку зі зміною цінової політики. Тільки через зміну посередництва. Комунальний газ відпускається по 95 доларів, а до людини він доходить вже по 143. І ця різниця, безумовно, лягла комусь в кишеню", - заявив він.

Президент вважає, що така ситуація є наслідком "жульничества і шахрайства у системі розподілу газу для комунального сектора".

"Корупція виникає там, де межа державних активів впирається в межу приватних активів", - сказав він, повідомляє Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Ющенко наказав Медведьку розібратися з "Нафтогазом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі