пʼятниця, 13 липня 2007 12:58

Ющенко наказав Кабміну підготувати зміни до закону про держзакупівлі

Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів підготувати законопроект про внесення змін до закону про держзакупівлі.

Про це сказано у рішенні Ради Нацбезпеки і оборони від 12 липня "Про заходи щодо підвищення ефективності системи закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти", яке Ющенко ввів у дію у п"ятницю.

Так, згідно з рішенням РНБО, Ющенко доручає Кабміну у новому законопроекті про держзакупівлі збільшити мінімальну вартісну межу для здійснення закупівель із застосуванням процедури торгів, скасувати реєстр учасників процедур закупівель,

скасувати норми щодо зупинення здійснення платежів, пов"язаних з укладеними договорами про закупівлі та інше.

Президент також доручає Кабміну через новий законопроект спростити порядок оприлюднення повідомлень щодо організації торгів, скоротити строки для проведення нових торгів у разі визнання торгів такими, що не відбулися, та терміни розгляду матеріалів з питань державних закупівель відповідними органами.

Тендерній палаті України рішенням рекомендується ухвалити у десятиденний строк рішення щодо обов"язкового безкоштовного включення до тематичного каталогу учасників процедур закупівель протягом п"яти днів після надходження заявки від відповідної фізичної, юридичної особи.

Генпрокуратурі, Службі безпеки, Міністерству внутрішніх справ за участю Тендерної палати Ющенко доручає здійснити до 1 вересня 2007 року перевірку за 2007 рік додержання законодавства при ухваленні рішень, "звернувши особливу увагу на обгрунтованість прийняття висновків щодо можливості застосування процедур закупівлі в одного учасника, вжити за результатами перевірки відповідних заходів".

Крім того, правоохоронним органам доручено провести до 1 жовтня 2007 року перевірки за 2007 рік додержання законодавства з питань державних закупівель та про результати перевірок поінформувати РНБО.

Рішення Радбезу також визнає рівень законодавчого забезпечення функціонування системи закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти незадовільним.

19 червня Верховна Рада внесла зміни до закону про держзакупівлі, яким підвищила поріг держзакупівель для державних підприємств, а також підприємств з часткою держави в статутному фонді понад 50%, а також урізала повноваження Тендерної палати і спростила процедуру торгів з обмеженою участю.

Господарський суд Києва на забезпечення позову Тендерної палати заборонив офіційним виданням публікувати цей закон. Розгляд цього позову призначено на 6 вересня.

Крім того, 6 липня президент Віктор Ющенко своїм указом призупинив офіційне оприлюднення законів та інших актів парламенту до першого засідання парламенту 6-го скликання, пише Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Ющенко наказав Кабміну підготувати зміни до закону про держзакупівлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі