понеділок, 12 січня 2009 15:02

Ющенко наказав Генпрокурору перевірити заяви Путіна і Медведєва

Ющенко наказав Генпрокурору перевірити заяви Путіна і Медведєва
Президент Віктор Ющенко просить генпрокурора Олександра Медведька невідкладно провести перевірку заяв про крадіжки російського газу з української газотранспортної системи.Про це на брифінгу у понеділок заявила прес-секретар президента Ірина Ванникова, повідомляє прес-служба президента.

За її словами, Ющенко звернувся до Медведька з листом, "в якому висловлює стурбованість щодо поширення заяв у вітчизняних та закордонних ЗМІ про несанкціонований відбір Україною з магістральних транспортних мереж експортованого з Росії до країн Європи природного газу".

"Окремі зарубіжні політики відкрито звинувачують в цілому Україну, як державу, так і окремих посадовців в кримінальних діях, що завдає непоправної шкоди іміджу та інтересам країни", – йдеться у листі.

Відтак Ющенко "для забезпечення безумовного виконання вимог закону щодо необхідності перевірки заяв про злочини та події пропонує невідкладно організувати проведення відповідної перевірки та за її результатами прийняти обґрунтоване і законне рішення".

За результатами перевірки президент очікує доповіді генпрокурора.

Як відомо, про крадіжки російського газу Україною неодноразово заявляла російська сторона, зокрема російський президент Дмитро Медведєв і прем"єр Володимир Путін.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Ющенко наказав Генпрокурору перевірити заяви Путіна і Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі