четвер, 06 березня 2008 09:08

Ющенко нагадав, про що домовився з Путіним, і подякував Росії за газ

Ющенко нагадав, про що домовився з Путіним, і подякував Росії за газ
Президент України Віктор Ющенко вітає останні домовленості між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" про розв"язання кризової ситуації, що склалася у відносинах в газовій сфері

Про це повідомляє прес-служба шлави держави.

"Я вітаю російську сторону - "Газпром", українську - НАК "Нафтогаз" із тим, що досягнуто порозуміння. Я не є прихильник газової війни, я є прихильник діалогу. Я переконаний, що зараз нам треба поменше використовувати емоції, а слід керуватися саме прагматичними національними інтересами", - сказав Ющенко.

Президент нагадав про домовленості, досягнуті між Україною та Росією на найвищому рівні у середині лютого 2008 року.

Перша з них - розрахунки за спожитий у 2007 році газ здійснюються за ціною 130 доларів за 1000 кубометрів. "Це досягнуто. Ця проблема практично, окрім спірних 200 млн. доларів, вичерпана", - зазначив В. Ющенко.

Другою домовленістю було, починаючи з 1 січня 2008 року, залишити статус-кво за схемою організації ринку і ціни поставок - тобто 179,5 доларів за тисячу кубометрів газу.

Третьою домовленістю, нагадав Віктор Ющенко, було продовжити у рамках цих домовленостей переговори між НАК "Нафтогаз" та РАО "Газпром" про вдосконалення спільної діяльності на газовому ринку, притому, що з обох боків не буде внесено "нових непередбачуваних втрат в організацію ринку".

"Сьогодні можна сказати, що дві із трьох домовленостей досягнуто. Тому я вдячний експертам, які провели відповідні консультації сьогодні і вишли на фінальні домовленості", - наголосив Президент України.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко нагадав, про що домовився з Путіним, і подякував Росії за газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі