пʼятниця, 15 червня 2007 18:23

Ющенко надіслав Януковичу листа з попередженням

Президент України Віктор Ющенко пропонує уряду невідкладно розглянути питання щодо ситуації, яка складеться у сільському господарстві після набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про податок на додану вартість" щодо оподаткування сільськогосподарських товаровиробників". Листа відповідного змісту глава держави надіслав прем"єр-міністрові України Віктору Януковичу.

За умови набрання чинності зазначеного Закону, наголошує президент, сільськогосподарські виробники будуть переведені на загальний порядок оподаткування податком на додану вартість і втратять значний обсяг державної підтримки починаючи з 2008 року.

З метою недопущення погіршення фінансового стану сільськогосподарських виробників Ющенко наголошує на необхідності визначити можливі заходи щодо їхньої підтримки.

Також Президент України надіслав листа прем"єр-міністрові, у якому звернув увагу на ризики, пов"язані із запровадженням норм Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".

Віктор Ющенко наголошує в листі, що цей закон, прийнятий Верховною Радою 5 квітня ц. р., спрямований на вдосконалення правових засад організації державного контролю за господарською діяльністю в Україні, тому його прийняття є надзвичайно актуальним для суб"єктів господарювання.

Водночас, підкреслює Ющенко, згаданим законом не враховано визначених іншими законами особливостей регулювання державного нагляду (контролю). Зокрема, норми Закону щодо визначення підстав для проведення контрольних заходів та їх строків не узгоджуються із законами України "Про державну податкову службу в Україні", "Про податок на додану вартість", "Про оподаткування прибутку підприємств". Прийнятим Законом не передбачено здійснення раптових перевірок, що знівельовує, наприклад, ефективність перевірок санітарно-епідеміологічною службою закладів громадського харчування.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Ющенко надіслав Януковичу листа з попередженням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі