середа, 19 вересня 2012 19:49

Ющенко каже, що з його партії пішли "попутники"

Ющенко каже, що з його партії пішли "попутники"
Віктор Ющенко. Фото: razom.org.ua

Сьогодні у Рівному з візитом перебуває екс-президент України Віктор Ющенко. До обіду він зустрівся із журналістами, а ввечері планує поговорити з виборцями у місцевому театрі.

Нещодавнім сюрпризом для "Нашої України" став вихід з Рівненської міської організації одразу восьми її членів. За п'ять днів до приїзду Ющенка, партія втратила частину свого місцевого керівництва.

Минулого тижня голова міського осередку Сергій Васильчук, його заступник Мар'ян Года та ще 6 членів політради написали заяву про вихід з партії. Вони пояснили, що не бачать сенсу у подальшому співробітництві. На їхню думку, партія програла всі вибори – і президентські, і парламентські, і місцеві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко засуджує закон, який посилює інструменти тиску на журналістів

"Особисті амбіції лідерів партії виявилися сильніші за партійні. В партії стали виникати міжусобні конфлікти та чвари", - сказано в заяві, яку розповсюдили ще 14 вересня.

"Було кілька бездарних і непродуманих спроб об'єднати навколо партії інші політичні сили, але це призвело до втрати довіри виборця. Доцільною була би участь кандидатів в народні депутати від "Нашої України" виключно у мажоритарних округах. Це дало би змогу провести своєрідне оновлення партії. Оскільки цього не відбулося, ми заявляємо, що не підтримуємо рішення керівництва партії про участь у парламентських виборах", - говориться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Маріїнський палац витратять ще понад 160 мільйонів

Під час свого візиту до Рівного Ющенко відреагував на цю новину мляво і назвав екс-однопартійців просто попутниками. Хоча шестеро з них були членами НУ від часу її заснування.

"Не хочу посипати голову попелом, я тих людей не знаю. А для Рівненської області характерна містична доля кар'єризму, хитрі ходи – вони ніколи не були мені цікаві", - коментує екс-президент. Це лише маленький епізод. І все ж, я думаю, що вони ніколи не скажуть, що в нас була помилкова ідея чи помилкова інтеграція до світу".

Нагадаємо, що по 153-ому виборчому округу (який охоплює частину Рівного, Рівненський, Острозький, Гощанський та Корецький райони. - ГПУ) балотується зять екс-президента – Олексій Хахльов. Бізнесмен іде на вибори самовисуванцем.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко каже, що з його партії пішли "попутники"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі