понеділок, 22 грудня 2008 08:45

Ющенко каже, що Тимошенко не розуміється на торгівельній політиці

Президент Віктор Ющенко відкидає звинувачення прем"єра Юлії Тимошенко в валютних махінаціях з боку Нацбанку та секретаріату президента.

"Це треба просто не мати ніякої, навіть середньої освіти, щоб маніпулювати речами, в яких вона не може сформулювати навіть значення цієї термінології", - сказав президент в інтерв"ю телеканалу "Інтер".

Він наголосив, що Нацбанк не встановлює, а фіксує валютний курс.

"Курс національних грошей буде стабільним, тільки коли буде збалансована торгівельна політика", - сказав Ющенко, підкресливши, що в Україні має бути торгівельний баланс, а в цьому році країна має 14 млрд. торгівельного дефіциту.

"Тимошенко заборонила вивезти 5 млн. тон надлишкового зерна з січня по травень. Країна не отримана 2,5 млн. торгової виручки. Тимошенко завезла невидану в історії кількість м"яса - 550 тисяч тон, вірніше обрізків заморожених. Країна втратила від цього 1,5 млрд. Уряд закачав газ, по якому не здійснив проплату більше 2 млрд. Жоден уряд такого не робив", - пояснив Ющенко причини виникнення торгівельного дефіциту.

Президент також розкритикував заклики Тимошенко до населення "не повертати іпотечні кредити". "Банк своїх грошей не має. Банк в одної частини населення бере, і другій частині дає. Якщо одна частина населення не повертає, то друга не отримає", - пояснив він.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Ющенко каже, що Тимошенко не розуміється на торгівельній політиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі