середа, 26 вересня 2007 17:03

Ющенко ініціює судову реформу

Три дні тому президент Віктор Ющенко затвердив новий склад комісії із зміцнення демократії і затвердження верховенства права. Про це заявив заступник олови Секретаріату Президента Ігор Пукшин в ході брифінгу в середу.

Пукшин відзначив, що Президент поставив перед цією комісією завдання впродовж максимум двох місяців розробити нормативні акти, перш за все, законопроекти, які стосуються судової реформи і реформи досудового слідства.

За словами заступника Балоги, необхідність судової реформи сьогодні є пунктом номер один на порядку денному. Він відзначив, що самі суди можуть виступати гарантією демократії і захисту прав і свобод громадян. "Тому необхідні законопроекти, які потрібно внести найближчим часом до парламенту", - підкреслив Пукшин.

Перш за все, це стосується реформування системи підбору кадрів, щоб підбір кадрів в судову гілку влади був на конкурсних, відкритих підставах. "По-друге, щоб була відкрита система притягання до відповідальності судді, який виносить свідомо неправосудні ухвали", - доповнив він, передає ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко ініціює судову реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі