середа, 30 квітня 2008 18:22

Ющенко і Саакашвілі разом засудили Росію

Президенти України та Грузії висловлюють занепокоєння спробами Російської Федерації поставити під сумнів територіальну цілісність Грузії шляхом підвищення статусу відносин з Абхазією та Південною Осетією.

Про це йдеться в спільній заяві президентів України та Грузії, оприлюдненій прес-службою українського МЗС.

"Таким чином, самопроголошені республіки фактично підштовхуються до відокремлення від Грузії", - йдеться в заяві.

Україна та Грузія засуджують останні заяви російських представників про можливість застосування Росією "військових засобів" для захисту співвітчизників в Абхазії. "Це не може бути інтерпретовано інакше як загроза силою і є відкритою провокацією проти Грузії", - йдеться в заяві.

Україна та Грузія підтверджують, що вирішення грузино-абхазького та грузино-південно-осетинського конфліктів можливе лише мирними засобами і в рамках резолюцій Ради Безпеки ООН, зокрема резолюції РБ 1808 від 15 квітня 2008 року. Ці резолюції, як відомо, закликають держави-члени ООН поважати суверенітет, незалежність і територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів.

"Останні рішення РФ загрожують імплементації цих принципів, створюють додаткову напруженість і підривають зусилля щодо досягнення миру в регіоні, в яких Росія сама бере участь", - наголошується в заяві.

Україна та Грузія закликають Росію відмовитися від реалізації проголошених планів щодо Абхазії та Південної Осетії.

При цьому в заяві зазначається, що Україна готова розглянути питання про свою участь у миротворчих операціях разом з іншими зацікавленими сторонами.

"Україна підтримує нову ініціативу президента Грузії, спрямовану на мирне врегулювання грузино-абхазького конфлікту, і сподівається на конструктивну реакцію на неї з боку абхазької сторони", - йдеться в заяві, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і Саакашвілі разом засудили Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі