понеділок, 15 вересня 2008 17:38

Ющенко і "НУ-НС" можуть "пролетіти"

Політолог Володимир Фесенко скептично оцінює шанси на поновлення демократичної коаліції в новому форматі БЮТ, "НУ-НС" і Блоку Литвина.

Про це він заявив на круглому столі в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я не думаю, що можна вирішити цю проблему без примирення Юлії Тимошенко і Віктора Ющенка", - зазначив Фесенко.

За його словами, останні заяви прем"єр-міністра і президента можна розцінювати, як "скоріше риторику війни, ніж примирення".

Фесенко також відзначив, що на сьогодні уже фактично в парламенті є коаліція БЮТ - Партія регіонів, оскільки вони "знайшли певну спільну мову".

При цьому виникне питання, чи погодиться Партія регіонів зайняти місця у владі, що займають представники блоку "НУ-НС".

Політолог також вважає теоретично можливою коаліцію у форматі Партія регіонів – "НУ-НС", однак він вважає, що для Ющенка після позиції Партії регіонів щодо військового конфлікту на Кавказі "це буде політичною смертю".

Фесенко також відзначив, що за деякими даними, йдуть переговори про створення "дуже широкої коаліції в складі БЮТ, Партії регіонів, Блоку Литвина і Комуністичної партії України".

"При такій коаліції збережуть обличчя і Партія регіонів, і БЮТ, оскільки таке об"єднання буде служити для вирішення насущних проблем у країні", - упевнений політолог.

"Разом з тим, залишаються поза грою президент і блок "НУ-НС". Таким чином, криза не знімається. У такому випадку, виникають передумови для проведення дострокових президентських виборів", - зазначив Фесенко.

"На сьогодні немає ні юридичних, ні процедурних підстав для проведення таких виборів і єдиний варіант - політичні домовленості. При цьому необхідність таких виборів буде аргументуватися економією коштів", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і "НУ-НС" можуть "пролетіти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі