четвер, 21 грудня 2006 14:28

Ющенко і Янукович 4 години домовлялися про бюджет. Не домовились

 

Президент Віктор Ющенко та прем"єр-міністр Віктор Янукович обговорили візит президента Росії Володимира Путіна та питання бюджету. Про це журналістам у четвер повідомив глава уряду після зустрічі з президентом.

За словами прем"єра, розмова не була закінчена: "Розмову ми до кінця не закінчили, хоча по багатьох питаннях у нас є спільні позиції".

Прем"єр зазначив, що після наради з головами облдержадміністрації, яка триває у секретаріаті президента, а також після засідання ради економічного розвитку регіонів, яка відбудеться у четвер у Кабінеті міністрів "буде отримано ще додаткову інформацію з урахуванням думки регіонів".

- Сьогодні наприкінці дня будемо розглядати це питання і скоріш за все буде прийнято рішення, - сказав він.

На питання, хто представлятиме Міністерство закордонних справ під час візиту Путіна до України, Янукович відповів: "Я вважаю, що це питання президента і він його вирішить".

Зустріч президента та прем"єра тривала близько чотирьох годин. Водночас, коли прем"єр сідав у авто, до нього підійшов мер Києва Леонід Черновецький, з яким вони про щось говорили протягом 5-7 хвилин.

У зв"язку із зустріччю президента та прем"єра затрималася запланована на 12.00 нарада глави держави з представниками органів місцевої виконавчої влади і місцевого самоврядування.

Заступник глави секретаріату президента Віктор Бондар кілька разів просив губернаторів і міських голів почекати 15 хвилин, оскільки зустріч президента з прем"єром затягувалася.

Янукович прибув на Банкову о 10 годині.

Дехто з голів рад залишив засідання, не дочекавшись Ющенка.

Зокрема, першим пішов голова Донецької облради Анатолій Близнюк.

Як пояснив журналістам голова, він не має наміру більше чекати, бо у нього заплановане інше засідання.

- Якщо влада нас не поважає, то що тоді робити? Ми приходимо. Нас півгодини обшукують, а потім ми ще півгодини чекаємо, - зазначив Близнюк.

Після нього із секретаріату пішов мер Харкова Михайло Добкін.

- Ці посиділки ні до чого доброго не приводять, мені треба спілкуватися з представниками інших регіонів сьогодні. О другій годині буде рада регіонів, де я виступаю, - сказав він.

Також із секретаріату пішов голова Херсонської облради Володимир Демьохін.

У свою чергу Віра Ульянченко сказала, що такий демарш губернаторів став черговим приводом для Партії регіонів політизувати процес, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і Янукович 4 години домовлялися про бюджет. Не домовились». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі