вівторок, 01 липня 2008 09:22

Ющенко і Алієв відкрили пам"ятник молодому Шевченку в Баку (ФОТО)

Президент України Віктор Ющенко і Президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв Баку прийняли участь в церемонії урочистого відкриття пам"ятника Тарасу Шевченку.

Як повідомляє прес-служба Президента України, в своєму виступі на відкритті Ющенко подякував своєму азербайджанському колезі за втілення досягнутої рік тому домовленості про спорудження цього пам"ятника, а також місцевій владі, яка сприяла його встановленню, і авторам цього проекту.

Він висловив переконання, що творчість Тараса Шевченка зрозуміла кожній нації. "Я переконаний, що в образі Тараса Шевченка ми маємо генія, який послужив всьому людству. Шевченко сильний тим, що він оспівав ті цінності, які важливі для кожної нації", - відзначив Президент України.


Він оцінив цю подію як великий жест пошани до України і українсько-азербайджанських відносин. "Це дань тим цінностям, які нас зближують", - підкреслив глава держави. Фото: Прес-служби президента.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко і Алієв відкрили пам"ятник молодому Шевченку в Баку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі