неділя, 05 липня 2009 17:37

Ющенко хоче закрити російські провокаційні проекти в Україні

Ющенко хоче закрити російські провокаційні проекти в Україні
Президент Віктор Ющенко має намір доручити правоохоронним органам перевірити проекти і програми, які реалізує російська сторона в Україні.

Про це Ющенко заявив у неділю журналістам у Севастополі.

"Декларувати проголошення держави - це одне, а мати в душі Україну -це набагато складніше, і тому коли ми говоримо про становлення держави, очевидно, проти України буде десятки проектів, щоб вона не відбулась. Досить часто сьогодні, у тому числі і в російських ЗМІ, називають Україну або штучною державою, або випадковою державою. Переконаний, що українська нація повинна твердо розуміти, що її найпрекраснішою, наймилішою мрією, як будь-якої нації, є створити власну державу. І 18 років тому це відбулося".

Водночас, на думку Ющенка, "для того, щоб наповнити українську державу українською мовою, українською історією, українською традицією, у тому числі і військовою, унікальною, великою, яка творилася на цій землі, українській, севастопольській землі, наповнити багатьма атрибутами, які характерні для держави, це шановні громадяни, є наша робота".

Як додав Ющенко, "те, що паралельно будуть проекти проти Української держави… - це проекти недружні, і до цих проектів треба ставитися, з однієї сторони, консолідуватись, демонструвати власну, національну солідарність, бути свідомими того, що це проекти, які налаштовані не тільки проти держави в цілому - проти вас, проти вашої родини, проти ваших дітей. Це ті проекти, які приносять нестабільність, чвари".

На переконання президента, "мудрі політики - незалежно від того, представляють вони велику чи маленьку країну - повинні дбати про те, що у відносинах народів повинні панувати взаємопорозуміння, дружба, а національна державна політика однієї і другої повинна бути адресована на формування рівних принципів відносин, дружби, порозуміння".

За словами глави держави, "кінець кінцем, прийдуть мудрі політики, і дружба між сусідами як одна із ключових цінностей буде посилюватися і відновлюватися. Тому, такого роду проекти - це не ті проекти, які бажають мати люди. Це не ті проекти, які потрібні для українсько-російських відносин, це провокації проти України".

Як наголосив Ющенко, "якщо вони межують з законом, я просив би, щоб відповідні правоохоронні органи зайнялись аналізом відповідності діяльності цих програм, цих ініціатив законам України. Якщо вони протирічать законам України, такі проекти не повинні існувати", передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко хоче закрити російські провокаційні проекти в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі