вівторок, 27 травня 2008 08:23

Ющенко хоче, щоб українці їздили в Канаду без віз

Президент Віктор Ющенко сподівається на лібералізацію візового режиму з Канадою.

Про це він сказав в Оттаві під час спільної прес-конференції з прем"єр-міністром Канади Стівеном Гарпером, передає УНІАН.

Ющенко нагадав, що у 2005 році Україна скасувала візи, в тому числі для громадян Канади. Він висловив переконання, що зараз два зовнішньополітичних відомства мають домовитись про лібералізацію віз для громадян України.

Гарпер та Ющенко також висловили переконання, що у вівторок канадський парламент ухвалить рішення про визнання Голодомору 1933-1933 років геноцидом українського народу.

Український президент також повідомив, що ініціює створення в Києві Музею української діаспори, в якому будуть представлені пам`ятки культури, історії та побуту наших співвітчизників за кордоном. Він запросив уряд Канади до співпраці в цьому проекті.

Ющенко запросив Гарпера відвідати Україну з візитом. Керівник уряду Канади прийняв запрошення.

Як повідомляє прес-служба президента, Ющенко також провів зустріч з лідером більшості Сенату Канади Марджорі Лебретон.

Крім того, він вручив державні нагороди двом членам Парламенту Канади, які активно працюють на розвиток українсько-канадських відносин. Ордени князя Ярослава Мудрого V ступеня отримали сенатор Райнел Андрейчук та депутат Борис Вжесневський, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко хоче, щоб українці їздили в Канаду без віз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі